Yogan

Yoga utomhus är det bästa

Förutom att yoga ger styrka och smidighet i våra kroppar får den oss också att kunna fokusera och koncentrera oss när vi behöver det. När vi yogar får vi lära oss att använda och hantera de tre beståndsdelarna som inom yogan är kroppsställningarna, andningen och avslappningen. Förutom att vi utövar yoga på klassiskt vis genom att utföra övningar på yogamattan, kommer vi också att väga in yogisk filosofi under tiden vi är ute på fjället. Vi kommer att med enkla medel lära er hur ni lättare kan aktivera alla era sinnen för att öka er medvetna närvaro. Vart yogan kommer att hållas beror på Ert val av boende för vistelsen. Bor ni i vår stuga på fjället i Solviken håller vi yogan där och mattor finns att låna. Om vädret tillåter är vi utomhus under barmarkssäsong, annars håller vi till inne i stugan (plats för max 5 yogautövare åt gången) Bor ni i något av alternativen nere i Ljungdalsbyn håller vi yogan i närhet till ert boende där.

Yogautbud i Joy Event:

Yinyoga:
Mycket lugnt med mestadels sittande och liggande passiva positioner som hålls länge. Känn stretching av bindväv och leder och öka cirkulationen av energi i kroppen. Öka tålamodet och vänta in kroppen. Mycket bra för ryggslut och höfter. Passar bra även för gravida. Utmärkt i kombination med Ashtangayoga.

Mindfulness- medveten sinnesnärvaro:
Teknikerna  är hämtat från en kombination av buddistisk och yogisk tradition – den lär oss förhålla oss till det som händer i livet just nu. Uttrycket Mindfulness kan översättas med ”medveten närvaro”. Tekniken tränar vår förmåga att vara uppmärksam på och närvara i nuet. Om vi kan uppmärksamma våra tankar, känslor och handlingar som sker i detta ögonblick, kan vi förhålla oss till nuet och därmed till våra liv med lätthet. Mindfulness har sitt ursprung i zenbuddismen.

Mjukyoga: En mjuk inriktning på de kroppsrörelser som ger styrka, smidighet och ökad kroppsmedvetenhet. Vi använder oss av andnings- och avspänningsövningar för vila och återhämtning. Kursen vänder sig till nybörjare och till dem som i lugn takt önskar ett mindre fysiskt krävande utövande.

Morgonyoga:
Väck upp kroppen om morgonen med hjälp av yoga. Ibland vill man sträcka ut sig som en katt, mjukt och varsamt, kroppsdel för kroppsdel till dess man är redo för dagen. Ibland vill man ta ut rörelserna med spänst och kraft för fysisk träning och mental kapacitet.

Härlig stretchyoga på fjället

Härlig stretchyoga på fjället