Jaktmetoder

Jakt med stående fågelhund

Jakt på höstfjället

På höstfjället: 25 aug – november

Hos Joy Event finns möjlighet till fågeljakt på ripa med stående fågelhund i Ljungdalsfjällen.

Marken (780 -1000 HA) vi jagar på är privat och ligger invid sjön Öjön. Marken har fina och varierande fjällbiotoper med inslag av björkskog, strandkant, holmar, öar, myr och kalfjäll. Marken ligger på 850-900 M.Ö.H och är lättillgänglig och startar vid parkeringen. Terrängen är fin och lättsam att ta sig fram på. Båt finns att tillgå då vi även kan jaga på holmar och öar.

Beroende på antalet gäster är vi en eller flera hundförare. Ni kan vara tre skyttar per hundförare. Hundförarna är killar och tjejer med olika hundraser för ändamålet. Vanligast är att vi jagar över irländsk- och engelsk setter, pointer samt vorster.

Jakt på vinterfjället

ripjakt på skidor

På vinterfjället: november- 28 februari

Det finns även möjlighet till vinterjakt på ripa på privat mark i Ljungdalsfjällen. För skyttet använder vi oss av salongsgevär med kaliber .22 alternativt .22 magnum. Vi tar oss fram i terrängen på skidor. En vanlig turutrustning med lite bredare skidor och större trugor på stavarna är att rekommendera. Jakten går till så att vi på skidor försöker ta sig så nära riporna som möjligt för att på ett avstånd på ca 60 meter få ett bra skjuttillfälle och kunna skjuta. Det är en fantastisk naturupplevelse att tyst färdas fram på skidor i det frusna landskapet på jakt efter de vita riporna.

Marken
Marken har fina och varierande fjällbiotoper och vi jagar i björkskog, kalfjäll, strandkant, holmar och öar. Marken ligger på 850-900 M.Ö.H. Bor ni i fjällstugan under er vistelse så bor vi mitt på jaktmarken, i väglöst land.  Bor ni nere i byn så tar ni er upp till jaktmarken med skidor. Det är ca 2,5 km till stugan, där vi utgår ifrån när vi jagar. Terrängen är fin och lättsam att ta sig fram på.

Beroende på antalet gäster är vi en eller flera guider. Ni kan vara tre skyttar per guide. Guiderna är alla rutinerade fjällmänniskor och jägare.

Älgjakt i fjällmiljö i vackra Ljungdalen

September-Oktober

Vi erbjuder er att delta på älgjakt i vacker fjällmiljö. Ni jagar på ca 3000 HA fjällnära mark och laget ni är med i har möjlighet att skjuta ca 4 vuxna älgar och 4 kalvar. Hundföraren går genom marken med älghund och ni jaktgäster går med hundföraren eller sitter på tilldelat älgpass. Ni jägare ombesörjer själva för hämtning och omhändertagande av fällt vilt.

Boende:
Ni väljer själv boende; pensionat Helags, i hyrd stuga eller på vandrarhem eller hos värden Lars- Göran nere i byn Ljungdalen.
Mat:
Vi äter gemensam middag i stugan på ankomstdagen. Resterade matlagning står ni för själva.

 För mer information, se Jaktarrangemang

Storoxen

Storoxen