Om JOY Event

Evelina och Zero

Idén och grunden i min verksamhet är att förena jakt och friluftsliv med temat hälsa och välmående. Min vision är att alla människor ska kunna känna glädje varje dag. Life is to be enjoyed!

Jag är utbildad auktoriserad jaktguide via NJA (Norrlands Jakt Arrangörer) och har mångårig erfarenhet av jakt i olika former. Min främsta jaktkunskap är jakt med stående fågelhund. Jag har två irlänska settrar som heter Zero och Shiva och en engelsk setter som heter Minerva. Jag samarbetar med andra hundförare som guidar tillsammans med mig. Guiderna jag anlitar för mina jakter är profesionella, glada och jaktbitna tjejer och killar som alla har olika hundraser för ändamålet vilket gör att Ni även kan få jaga över bland annat gordonsetter, vorster och pointer.
Förutom rena jaktarrangemang erbjuder jag spännade kombinationer till jakten där hälsa är temat. Exempel på detta är Jakt och Yoga, Jakt och Spa, Jakt och Matlagning mm. I dessa kombinationsarrangemang samarbetar jag med olika aktörer för ändamålet.
Här kan du titta i Joy Event´s folder

Joy Event och grön rehabilitering

Min övertygelse är att de yttre miljöerna vi vistas i påverkar vårt välmående i mycket större utsträckning än vad vi tror.  Att använda naturen som en resurs att vistas i för återhämtning när man är trött och stressad, för inspiration när man har slut på idéer och har svårt att fokusera, för rekreation när man behöver miljöombyte – är en fantastisk möjlighet! Jag kan erbjuda en mängd annorlunda variationer på det.  Jag har med hjälp av moderna forskarrapporter i ämnet Grön rehabilitering beskrivit hur det kan ingå i min verksamhet.

Läs mer om det i min uppsats ”Joy Event Hunt and Health- en verksamhet där fjället används som en källa för återhämtning”.

 

 

Corporate Social Resposibility

Så här jobbar JOY Event Hunt & Health AB med CSR

 

Vi tar stort ansvar när det gäller miljön, val av avfallshantering, val av produker som används vid event.

 • Sopsortering vid fjällstugan. Upprättad och konkret avfallshörna inne, lätt för gästen att sortera. Brännbart, plast, metall, pant. Detta medför att det blir mindre sopor att behöva frakta ner från fjället.
 • Kompost för matrester utomhus färdigställs under försommaren 2015. Av komposten kommer en del användnings områden, tex bete till fiske och åtel.
 • Maten är till stor del lokalproduserad. Vi väljer i först hand lokalproducerat men även också ekologiska varor när det är möjligt.
 • Vi värnar om miljön genom att se till att det inte behövs slängas mat. Mycket tid läggs därför på planeringen av menyer för olika grupper, inköp av varor, tillagning och transport upp till fjällstugan.
 • Inför höstsäsongen 2015 skall tex gästerna själva få baka sitt bröd uppe i stugan genom att använda färdiga brödmix påsar som vi förberett och  är helt naturliga och ekologiska.
 • Vi värnar om att använda transportmedel så lite som möjligt upp till campen. Under tiden det finns snö kvar på vårvintern kör vi upp den ved, gas och övrigt förbrukningsmatrial.

 

Socialt och etniskt har JOY kommit långt med ett öppetsinne för människor,djur och natur.

 • Förebild för kvinnor. Att vara företagare och kvinna i ett relativt mansdominerat yrke inspirerar i jämställdhetssynpunkt.
 • Driver en blogg tillsammans med andra duktiga jägare som är kvinnor; jagiska.com.
 • Arbetar aktivt med att skapa tollerans bland människor som inte jagar. Påvisa viltets betydelse för miljön och människan i både matsynpunkt och natur/viltvårdssynpunkt.
 • JOY utbildar nya jägare till jägarexamen och är därmed med i rekryteringen av nya jägare. Vi lägger stor vikt i att säkerställa att de nya jägarna får bra värderingar inom jaktetik och moral. I alla kurser som Joy håller disktuteras värdering inom jaktkulturen.
 • Tar stort ansvar och bra hand om hundarna. Vi använder ett svensktillverkat foder, Hallafoder.
 • Respekt för viltet och naturen. I JOY Events styckkurser får man lära sig hur man tar hand om så mycket som möjligt av viltet.

 

Ekonomiskt hållbart

Genom att sopsortera på ett smart sätt minskar vi på körande av fordon, därav minskar bränsleförbrukningen.

Välplanerade menyer effektiviserar och förebygger matinköp, råvaruhantering och bidrar till att mindre mat slängs.

 

 

Välkommen till JoyEvent Hunt and Health!